Sprookjeskasteel, een ruine en de Moesel

Na het ontbijt niet getreuzeld. Motoren uit de stalling, alles weer op de juiste plek vastgemaakt en onderweg naar Wierschem. Komen we toch de Nurnburgring tegen. Toch maar doorgereden. Een burcht in een dal tussen heuvels wachtte op ons. Parkeergeld was nodig om ons toegang te geven. Het was als een sprookjeskasteel. Langs de Moesel naar onze tweede landmark in Bernkastel-Kues. Een ruine op een rots vlakbij. De weg langs de Moesel is heel mooi. Veel wijnvelden, bochten en leuke kleine dorpen. In Urzig een salade, patat en gebakken vis genomen. Daar zagen we onze 3de Guzzi, sinds ons verblijf in Duitsland, langskomen. Als laatste op naar Idar Oberstein, de edelstenenstad. Op zoek naar dé edelstenenmijn. Snel gevonden. De weg ernaar toe leidt door een amerikaans dorp dat bewoond wordt door militairen. Naar de mijn gelopen en een rondleiding gevolgd. Foto’s gemaakt die we bij thuiskomst aan het reislog hangen. Bij terugkeer bij de motorfiets stond er een ander Guzzi naast die van ons. Leuk, die fiets was een California Special. Groot achterspatbord. Onderweg naar het volgende punt zagen we een Gasthof, daar zitten we nu vlakbij Otzenhausen.

dsc00021.jpgdsc00022.jpgsprookjeskasteel.jpgdsc00026_2.jpgidar-oberstein.jpgdsc00028_1.jpgdsc00029_1.jpg