Laatste avond in Mandello

Gisteravond hebben we op het Carlo Guzzi Day feest Rocco ontmoet. We kwamen hem de hele dag al tegen, omdat hij rondritten gaf op de motorfiets van Carlo Guzzi. Hiermee hebben ze met de club in 1991 dezelfde rit naar de Noordkaap gemaakt als Carlo toen op die fiets heeft gereden. Met wel 20 mensen op oude guzzis en een aantal campers hebben ze die rit gemaakt. Rocco zelf heeft ook een etappe gereden van 700km. Hij was erg enthousiast met zijn verhalen en ging meteen de video van de trip thuis halen om ook op het feest af te spelen. Op een gegeven moment kwam er een groene!! Bellagio het terrein op. COOL! Vanochtend eerst een landmark gezocht. Piani Resinelli. Via Lecco die kant op. Na de tunnel een bord met Piani. Wij de hele pas op. Verkeerde Piani! grrr. Wel mooi uitzicht op Lecco. Nu de goede kant op, maar midden in een wielrentocht. Wegen afgezet en tussen de vliegende fietsers door. Wat een geweldige pas. Maar wel nauw en druk op zondag. Lekker broodje gegeten boven en weer terug. In Mandello komen we Rocco tegen en gaan gezamelijk in het park een gelato halen. Naderhand rijden we (hij op een testmotor van zijn werk een Triumph Bonneville) naar Varenna en een kasteel boven op de berg daar. Hij is ee goede verteller en praat honderduit. Weet heel veel van Guzzi en de omgeving. Als we terugrijden dreigen de wolken. Gelukkig kunnen we in een hut terecht op de camping, dus we breken snel de tent af en verhuizen alles. Dan hoeven we morgen in elk geval niet met een natte tent te rijden. ’s Avonds met Rocco naar de Pizzeria op de hoek in Mandello en ijs aan het meer. Hier nemen we afscheid van Rocco.18 juni (vandaag) trekken we verder richting Bologna/Firenze. Eerst Lecco, Bergamo, dan Brescia en Modena. Zitten nu lekker te lunchen bij Mantova in de buurt.

dsc00081.jpgpian-dei-resinelli.jpgdsc00082.jpgdsc00083.jpgrocco-en-marlinde.jpgrocco-en-wiel.jpgdsc00085.jpgtest-triumph.jpg