Verder naar Zwitserland; op weg naar de landmarks

Zoals al eerder geschreven, is het de bedoeling vandaag in Zwitserland te eindigen. Vertrokken vanuit Maranello. De autostrada op, want het gedeelte van Italië dat voor ons ligt is saai. Als we de Alpen bereiken gaan we wel weer op secundaire rijden. Onderweg een Cali Classic die ons met veel getoeter en een opgestoken duim inhaald. Rond Lecco meerdere Guzzi’s zoals een rode Breva en een rode Falcone! Geweldig. Alleen het verkeer is waardeloos. Auto’s en motoren halen van alle kanten iedereen met grote snelheden in. Ze drukken de gewoon aan de kant als je niet oppast. 
In zeer korte tijd waren we in Lugano. 
Alleen bij de grens duurde het even. Alles naar één baan en stapvoets rijden. Dat duurde dus even. Oja, maar voordat we in Como waren, nog even een capuccino en een ijsje. Naast een kruispunt genuttigd; wielerwedstrijd aan de gang, want het is zondag. Dit tafereel komt ons bekend voor van vorige week zondag bij het Comomeer. Rond 2 uur in Lugano; en nu zoeken naar de landmark. De weg erheen redelijk snel gevonden. Weer een weg die omhoog gaat, langs een meer (Lago di Maggiore), langs een stuwdam, stuwmeer en de watervallen die dit stuwmeer vullen. Op zoek naar Brione (Val Verzasca). Mooie watervallen, zonnende mensen op grote rotsblokken die in de stroom liggen. Eigenaardig gebouwde huisjes, vooral door het gebruik van platte rotsen als dakbedekking. Misschien geven de foto’s een indruk. Brione gevonden, nu het kasteeltje nog. Ook dat denken we gevonden te hebben naast de kerk. 
Dan de weg weer terug, want hij loopt dood in de bergen. Dat is geen straf, mooie bochtjes, mooi uitzicht langs de weg. Onder aan de heuvel in Riazzino een motel gevonden, daar zitten we deze nacht. Beetje regen gevallen toen we aan het eten waren. Voor de rest alles ok. Oja, Marlindes koplamp voor tweede keer gerepareerd. Elastiekje gebroken, tiewrapje eromheen gedaan. We kijken wel hoelang dit houdt. Spiegel van de V65C was onderweg al weer vastgelijmd. Wel is vandaag de kmteller van de V65custom kapot gegaan, en op zondag geen dealer open. Dan maar doorrijden zo. We onthouden de kmstand wel. Totaalteller staat op 3140km.

dsc00128_1.jpgbrione.jpgbrione-3.jpgdsc00131.jpg   brione-2.jpg