Region trip Nrd Holland 18th May 2008

18th of May 2008
Moto Guzzi Club Nederland
Regiorit Noord-Holland
We hadden een thuiswedstrijd vandaag, de rit begon 1km van ons huis en eindigde daar ook!
De opkomst was goed, wel 23/24 mensen op 18 motoren.
We sloten al vrij snel aan bij een grote groep die in het begin 13 motoren telde en naderhand 12. Met zijn 12en hebben we de hele rit gereden met Margret, aka Guzzi-olifant aan kop. Tsjee die kan scheuren en omdat wij helemaal achteraan reden, reden wij soms wel 110 over de smalle weggetjes.
120km door het noorden van Noord-Holland met een culturele pauze op de helft.
De rit begon door dorpjes als Midwoud, Twisk door de polder richting Wieringerwerf. Hierna werden de wegen steeds smaller en de huisjes lieflijker. Het weer was prima, zonnig, niet te warm en niet te koud, en dat maakt zo’n omgeving eigenlijk nog mooier. Bij Wieringerwaard een stop bij de watertoren en allemaal wat gedronken al dan niet met appelgebak erbij.
Na deze stop weer verder door de polder richting Oude Niedorp, Langereis, Spanbroek, Zuidermeer, Wognum en via Benningbroek zijn we dan weer terug in Midwoud.
Helaas zat ik achterop dit keer door pech met mijn eigen motor, maar daardoor was het navigeren wel handig en vandaar ook wat ‘rijdende’ foto’s van onderweg!