Weekend in een fort

Vrijdagmiddag met 4en in de auto gestapt. Spullen zoals beddegoed en eten/ drinken mee, onderweg voor een lang weekend fort.
Een fort dat onderdeel uitmaakt van de Hollandse Waterlinie. Gepacht, geschikt gemaakt voor bewoning. Na aankoop van de wachterswoning werd het fort, althans sommige gedeelten, geschikt gemaakt voor overnachtingen van grote en kleine groepen.
Tevens is er een natuurcamping op het “eiland”.
Bij aankomst waren we verrast over het aantal vertrekken en de netheid. Van alle gemakken voorzien duidelijk een plek waar je je kunt vermaken en gebruiken als uitvalsbasis.
Van hieruit hebben we een aantal andere forten bezocht of zijn er langs gereden. Zoals Werk bij Maarseveen, Aan de Klop, Tienhoven etc.
Koffie in Breukelen en Fort Aan de Klop. Daarna door naar Utrecht. Parkeren en naar de gracht gelopen. Even binnen bij Dille en de “Winkel van Sinkel”. Lekker door de stad geslenterd. Gegeten aan de gracht in een pizzeria en daarna terug naar fort Spion.
Volgende dag, zondag, naar Haarzuilens. Daar het kasteel bezichtigen. Beetje door de tuin gelopen en daarna een rondleiding door het kasteel. Leuk en onderhoudend.
Op de terugweg langs van de Valk in Breukelen en daar nog iets gegeten.
Voor je het weet is het weekend over. Jammer, maar waar. Maar wel een schitterend weekend, eentje om bij te zetten in het kastje met memorabele momenten.

Kijk hier voor meer foto’s.