Dag 5, het summum

Om 5.30 gedouched, maar ijskoud water, de douches zijn dan wel schoon, maar het water is loeiheet of gewoon ijskoud en deze keer is er geen druppel warm water te bekennen, dus koud en nog plakkend van het sop weer de tent in haha. Wiel heeft natuurlijk wel gewoon warm water……
Laatste festivaldag, onze auto blijkt leeg te zijn, tenminste…de accu, dus even geregeld dat iemand ons maandag een slinger geeft, we mogen zelfs de sleutel uit de tent pakken van hun auto als ze nog niet op waren. Hoezo goed van vertrouwen?!
Seasick Steve willen we zien, maar is te vroeg, dus we gaan nog niet. Tegen de tijd van de Black Eyed Peas zijn we daar, want dat willen we wel eens meemaken. De zangeres doet haar best en ook live klinkt ze best aardig. Het rappen gaat wat minder, maar daar zitten we niet zo mee. Na een uurtje zijn we het wel zat en is het gelukkig ook afgelopen. Hierna de Kaiser Chiefs, eigenijk beter dan The Killers, ze geven zich veel meer op het podium.
Nine Inch Nails is iets te heftige rock voor ons merken we na een kwartiertje, dus we gaan toch naar Röyskopp in de tent. Dit is wel aardig, maar met een hoog ‘songfestival’-gehalte naar onze mening. Metallica sluit de dag af en meteen ook het festival. Ze komen 20 minuten te laat, maar hun show is geweldig, met vuurwerk, veel enthousiasme en vol energie.
Om 1.30 sluit RockWerchter af met vuurwerk.