Brandon, Hautrives, Bressieux, Brandon

Vanaf donderdag verblijven we in Brandon.
Vrijdag een beetje rondgehangen, boodschappen gedaan en binnen gezeten, want ook hier regende het. Zaterdag naar de markt in Cluny en op een terrasje koffie met ontbijt geroggeld. Zondag ook ontbijt in Cluny en lekker ontspannen bij het huisje.
We besluiten om toch het rondje Brandon, Hautrives, Bressieux, Cormaranche-en-Bugey en terug naar Brandon te gaan maken.
Dus op maandagochtend staan we klaar. Strada start ook na een kleine hapering en onderweg zijn we weer. Dit is voor ons toch vakantie. We willen geen peage op, maar overal worden we er heengeleid. Toch binnendoor gebleven, met nog eens 3 miljoen Franse truckers die dat ook dachten. Villefranche sur Saone, Lyon, we gaan er echt dwars doorheen!!! Tot grote ergernis in de communicatie tussen ons beiden. We rijden op de Navigon en dat gaat best, maar midden in zo’n stad, terwijl je de aanwijzingen niet hoort, alleen ziet voor je buik… Is het wat mij (Marlinde) betreft geen aanrader. De stad weer uit en overal idiote fransen die plots opduiken. ’t Lijkt soms wel een computerspel. We zijn er halverwege eigenlijk wel klaar mee. K-landmarkrally! Hahaha, maar oke, naar Hauterives. Een werkelijk heel bijzonder paleisje gebouwd door een idealist, de plattelandspostbode. Bressieux daarna, chateau op de heuvel is helaas weer onbereikbaar. Wel de klim gemaakt met 30 graden in motorbroeken, was wel de moeite waard. 13de eeuws en eigenlijk is het meer een ruïne. Maar wel indrukwekkend. De 3de landmark doen we niet, het is al 15.30 uur geweest en dat wordt dan weer in het donker terugkomen. En dat is niet aan te raden, gezien het meer dan 15% steile paadje naar het huis. Dus toch de peage opgezocht en in de hitte richting Lyon. Eerst nog genoten van de toppen van de Alpen en de soms gigantische roofvogels. Na Lyon, Macon, Cluny (weer wat inkopen gedaan) zijn we rond 18uur terug.
Alle vakantiefoto’s zijn hier te zien