Motorbeurs 21 februari, Jaarbeurs te Urecht

De avond ervoor besloten we met de motor naar Utrecht te gaan, toch zo’n 100km rijden. Marlinde kon meteen haar ‘nieuwe’ motor uittesten met handvatverwarming.
Met min 3 vertrokken we met een waterig zonnetje, dus dat zou wel goed komen….
Helaas vanaf Purmerend een en al mist en dus ook kou, ijs op de motoren.
Bij de beurs wel een gratis motorparkeerplek en een heerlijk warme kop koffie in de tent. Eenmaal binnen even contact met vrienden die ook onderweg waren.
Eerst naar de stand van MGCN, de Guzziclub. Hier stonden een aantal bekenden de club te promoten, erg leuk elkaar weer eens te zien. Al lopende komen we meer bekenden tegen, vanuit de Moto Guzzi Club, dealers en kennissen. Erg leuk en dat in zo’n vol beursgebouw, want druk dat was het!
Uiteindelijk heel wat hallen gezien, nieuwe modellen bekeken, vooral de Italiaanse stands waren bij ons erg geliefd. De dealerstands zijn altijd even leuk om te neuzen, maar we zijn eigenlijk allemaal voorzien van goede motoren en niet op zoek. Toch even af en toe ergens op zitten of een fotootje maken voor de prijzen.
De “koopjes-winkels” zijn ook afgeladen en de verkopers moeten hun waar goed in de gaten houden, zo druk is het.
Wiel heeft een goede helm op de kop getikt en Marlinde eindelijk een paar nieuwe Forma laarzen. Gaan jaren mee en dat voor 99 euro. Dit paar was zelfs afgeprijsd tot 79, terwijl ze overal altijd 99 kosten. Super geslaagd dus.
Op de terugweg nog langs Marlinde haar broertje, die met zijn vriendin vandaag is verhuisd naar hun nieuwe koophuis in Amsterdam. Onderweg op de A2 begint het te sneeuwen en eer we in Amsterdam zijn, zijn het toch echt grote vlokken geworden. Eventjes alles bekeken en na een bezorgd telefoontje van kennissen of we weten dat het sneeuwt toch maar snel op de motoren gesprongen richting huis.
Dit werd nog een barre tocht, omdat de sneeuw bleef liggen. Het was al donker, en dus ook moeilijk te zien waar het nu nat, glad of sneeuwerig was op de weg. Toch maar geen tankstops meer, want we moeten zo snel mogelijk naar huis.
Ijskoud en zeiknat komen we aan. Sneeuw is zoveel natter dan regen, en het ging uiteindelijk overal doorheen. Een nieuw pak op de motorbeurs had dus geen kwaad gekund voor ons beiden.
Volgend jaar een iets minder waterig zonnetje graag.
Voor een aantal foto’s klik hier.