Regendruppels? En dan?

Dinsdag 25 mei
Regendruppels??? Daar werden we wakker van, dus om 8 uur al aan het inpakken geslagen. De regen zette niet door gelukkig, maar we waren wel al vroeg op pad met zo’n start. 40km naar Tarbes, even ontbijtje met koffie bij de boulanger. Tanken en dan via het mekka van Frankrijk (Lourdes) richting de bergen naar Spanje. Bussen vol toeristen en heel veel grote winkels, bijna Amerikaans!
De witte sneeuw is al tijden te zien en nu beginnen we eindelijk te klimmen. Via de Col de Pourtalet, waar ook meteen de grensovergang is, gaan we door de Pyreneeen.
Hele mooie uitzichten, overal waterkrachtcentrales, stuwmeren en mooie bouwsels waar watervallen overheen donderen. Zelfs langs de sneeuw, slingerend tussen alle wielrenners door.

Even een frisje onze vervoermiddelen midden in de heuvels Richting Spanje Richting Frankrijk

Eenmaal de grens over, is het gauw gedaan met de bergachtige weg.
Ski-oorden is het belangrijkste, maar nu is het een verkeerd seizoen, dus is alles dicht.
De weg is groot en de mensen onvriendelijk. Niet echt een goede start in Spanje. De dure camping maakt wel wat goed. Na de gigantische roofvogels vandaag, zien we, bij de bar van de camping met een heerlijk gekoelde San Miguel, een groep van wel 40 gieren cirkelen. Fantastisch na een hele mooie dag rijden.
Ook hebben we al sinds dag 1 een koekoek die met ons meereist. Elke dag opnieuw, onderweg bij een korte stop en op elke camping horen we er een. Heel bijzonder.