And off we go…

Op naar het noorden. Zo ver noordelijk als we vandaag komen, zijn we nog niet eerder geweest!
We rijden Sollentuna (voorstad van Stockholm) uit. Eerst tanken en olie aanvullen, dan de E4 op naar Sundsvall. Bij Gävle sluiten ze, zonder omleiding, de weg helemaal af. Dat hebben we deze vakantie al vaker meegemaakt in Duitsland. Lekker handig 🙂
Na een half uur zijn we in een lange rij verkeer wel wat verder gekomen, maar met vertraging.
We gaan bij de afslag Bollnås de 83 op. Deze gaan we op aanraden van Martin op. Wat een heel goed idee blijkt! Vooral na Ljusdal. Daarvoor levert het vooral vertraging en ergernis op. We hebben immers nog een paar honderd kilometers te gaan vandaag. Na de drukte is het heerlijk in deze omgeving. Honderden kilometers amper verkeer. Bossen, meren, rotsen en bergen. Af en toe een vrachtwagen met boomstammen, of een die al geleegd is. Verder niets…..
De wegen worden ook steeds kleiner en op het laatst is het asfalt ook redelijk ver te zoeken. Maar die Zweden hebben dit goed onder controle. Er wordt op heel wat plekken asfalt vernieuwd. We zien regelmatig borden met sneeuwscooters, liftjes en paaltjes die de weg markeren bij hoge sneeuwval. Brrr.
Gelukkig is het vandaag heerlijk zonnig met af en toe een wolkje die het niet minder aangenaam maakt.
We belanden zoals gepland in Sollefteå na ca. 600km. We zijn met pauzes 10 uur onderweg geweest, hebben een goede camping met luxe Stuga (hutje) gescoord. Geen wc en douche, maar nette keuken en wel stromend (warm) water.
Morgen naar Jokkmokk. Het eindpunt en het noordelijkste van onze reis. Dat is net boven de poolcirkel en daar zijn we op de 2 langste dagen van het jaar. Overigens werd het in Stockholm ook al niet meer donker. Om half 4 was het al weer hardstukke licht. Gek hoor!
20130619-225936.jpg 20130619-225955.jpg 20130619-230009.jpg 20130619-230041.jpg 20130619-230052.jpg 20130619-230023.jpg