Zweden, Denemarken en LM in Duitsland

Deze dag gaan we Zweden uit. Jammer, we zijn hier nog lang niet uitgekeken en ook Stockholm verdient een volgende bezoek. Eerst nog tanken en koffie met croissant bij Malmö, dan rijden we toch om 10.30 al de Øresundbrug over naar Denemarken. Blijft toch duur, die tol! €50 voor ons samen. En dan moeten we de andere brug ook nog betalen. Dat kost ook nog eens €32. Het is wel een hele belevenis, maar dat is een pont ook!
Eenmaal in Denemarken een hoop bewolking en vooral veeeeel wind. Zoals we wel gewend zijn van dat land. We zijn er dan ook niet zo’n fan van om hier te overnachten. Dus er doorheen en de Landmark zoeken voor de Guzzi Club. Deze ligt in Dagebüll, net over de grens in Duitsland. Wel helemaal aan de westkant. Niet heel praktisch, maar het zijn 25 punten, dus we rijden er voor om 🙂
Even moeten zoeken met windkracht 6, maar de vuurtoren staat op de foto, klaar voor de inzending.
Het is bijna 17 uur, we willen nu wel snel een plek vinden om te overnachten. Zoveel uren op de motor, een aantal dagen achter elkaar, ga je toch echt wel (overal) merken.
Helaas is het dinsdag ruhetag in veel pensions. Dus door naar een grotere plaats: Husum. Dat ligt 50km verderop. Hier is niets fatsoenlijks te vinden of buiten verhouding duur. Dan besluiten we door te rijden naar Heide, hier zijn we 3 keer eerder geweest en dit Gasthof is open. Echt een aanrader. Koll’s Gasthof in Weddingstedt. Het is wel even omrijden, want de snelweg bij Hamburg ligt er 100km van af. Voor €5 euro minder dan in Husum, maar daarvoor hebben we dan meteen ook heerlijk gegeten bij het echtpaar Koll.
Ontbijtje, koffie en grote koek voor 25 Skr Groot hé? En later nog een broodje in Nyborg, Denemarken Plaspauze, soms noodzaak! Ja, zekers Landmark in Duitsland, vuurtoren Landmark in Duitsland, vuurtoren (oud/nieuw) ingezoomd Toren in Husum Guzzi's naast de kamer Muhle achter Gasthoff Koll in Weddingstedt