Hemelvaartstreffen Poupehan met LM2015

We hebben meegeholpen aan de organisatie van dit treffen en zijn daarom half april ook al bij de camping geweest. We hebben toen vanuit Heerlen met Gert Jo gereden. Een deel van de routes die beschikbaar zijn op het treffen zijn toen gereden en we hebben wat landmarks op de foto gezet. Nu is het tijd voor het treffen zelf.
Dag 1
Dit keer vertrekken we vanuit huis en niet vanuit Heerlen waardoor we een hele ander kant van België in komen rijden. Een goede gelegenheid om de landmarks in deze aanvliegroute ook mee te pakken.
We vertrekken daarom op tijd en hebben de avond ervoor de motoren al opgeladen.

De eerste punten ‘scoren’ we in Lier, bij Antwerpen. We hebben meteen al de helft van de kilometers erop zitten, dus even een lunch bij het parkje. Het is een leuk dorpje met een mooi plein en allerlei terrasjes. Het is fris buiten, maar lekker om te rijden.
Na een half uurtje stappen we weer op. We rijden rechtstreeks van landmark naar landmark. We hebben geen route gemaakt en komen daarom op de ring van Brussel terecht. Op zich niet erg, maar de Garmin pakt deze hele ring ook weer terug om naar het volgende punt te komen. Helaas komen we vast te zitten door werkzaamheden. De Garmin dus maar op kortste route gezet. Oef….dat hadden we beter niet kunnen doen, nu gaan we dwars door Brussel heen. Ook wel leuk, maar niet de bedoeling met de nodige vertraging.

We willen niet al te laat op de camping aankomen, dus we slaan de 4e landmark voor vandaag over en doen alleen nog de 3e in Longueville.
Vanaf hier is het nog een aardig eindje binnendoor rijden naar de camping in Poupehan aan de franse grens.
Het laatste uur krijgen we regen. We moeten ook nog een stuk door de bossen. Hier is het asfalt slecht en de weg nat. Door de vele bochten en het vroege opstaan rijden we hier niet al te hard.
Zo’n 10 kilometer voor de camping rijden we ineens met 3 motoren. Heeyy Gert Jo rijdt achter ons. Dat is bizar!
Er staan al wat tentje klaar op de camping en de mede Guzzisti denken allemaal dat we de hele route gezamenlijk hebben gereden hahaha.
Het kampvuur van vanavond wordt verplaatst, want het blijft regenen.

Dag 2
Omdat gisteren een lange rit was en we een maand eerder hier ook al getoerd hebben, besluiten we niet in de regen te vertrekken. Het is Marlinde die eigenlijk helemaal niet zo’n zin heeft om zelf te rijden en we besluiten met zijn drieeën naar Bouillon te gaan. We doen wat inkopen en zoeken een terrasje op. We waren gisteren net te laat voor de bestelling van het ontbijt deze dag, dus we ontbijten met vlaai op het terras.

Er zitten meerdere Nederlandse motorrijders en het is leuk om te kijken naar iedereen die hier de stad binnen rijdt. Na een poosje komen we Rein en Tessa tegen die met hun Morris Minor ook het stadje zijn ingegaan.
We besluiten, als stoere motorrijders, het meest toeristische te gaan doen. We stappen in het treintje omhoog naar de burcht. Wat hebben we gelachen!! Waarschijnlijk waren wij de attractie voor alle anderen.

We worden weer bij het beginpunt afgezet en we besluiten samen wat te lunchen. Na de lunch zijn we het wel zat en vertrekken weer naar de camping. Hier druppelen de eerste anderen weer binnen na een lange tocht of een bezoekje aan het historische Sedan in Frankrijk.

Vanavond gaat het kampvuur dan toch door met een hele berg aan vuurwerk erbij. Dat is traditie op de camping met Hemelvaart.

Dag 3
We zijn erachter dat we in april een verkeerde landmark op de foto hebben gezet dus we maken een route naar Luxemburg en nemen de landmark die we hebben overgeslagen op dag 1 ook mee.
We komen weer langs het patatzaakje waar we in april alledrie niet zo lekker van waren, maar het is wel tegen lunchtijd. We hadden inkopen gedaan en eigenlijk kunnen we wel gaan picknicken. Gert Jo meldt onderweg dat hij het volgende bankje wel pakt. 2 bochten verder is daar al een bankje, op een leuk pleintje bij een haarspeldbocht. Fantastisch en wat een timing!

We zitten hier heerlijk in de schaduw, het is zowaar best warm buiten. Na een uurtje stappen we weer op en we rijden met heerlijk weer terug naar de camping.
Daan is vandaag naar het zuiden vertrokken op weg naar Santiago de Compostela. Hij zal een boel landmarkpunten binnenhalen! Ook komen Anton en Gosse op hun terugreis vanuit Lyon langs de camping. Het is een waar treffen als iedereen van verschillende richtingen aan komt rijden. Leuk!!

Dag 4
We pakken allemaal in, er zijn al wat mensen vertrokken eerder dit weekend.
Gosse blijft nog wat dagen op de camping, hij heeft nog een hele week vrij.
We hebben vandaag weer heel wat landmarks die we onderweg aan willen doen te beginnen bovenin België. Dat is wel fijn, dan hebben we heel wat kilometers meteen al gehad.

Helaas liggen de daarop volgende landmarks zo onhandig dat we heel lang langs de Belgische grens blijven rijden. Garmin heeft ontdekt dat dat slimmer is, daar mag je namelijk 90km/u en in Nederland maar 60 of 80. We hebben al een landmark in Nederland gefotografeerd, maar rijden toch weer in België rond nu. pffff.
Helaas is in België natuurlijk weer eens een wielerronde en verstrikken we compleet achter het peloton. We steken steeds stukjes af door op de kaart een snellere route te pakken. Zo schuiven we steeds wat op, maar we blijven achter het peloton steken. Wat een drama, zo komen we nooit thuis.

Eenmaal weer over de grens besluiten we nog 1 landmark te pakken en dan rechtstreeks naar huis te rijden, dat is immers nog 200km.
We komen aan in Galder en tot onze verbazing hebben we niet eens de tijd om onze camera uit te pakken of we horen een Guzzi aan komen rijden. GertJo!!!

Hij heeft een hele andere route gereden vandaag, maar wel een aantal dezelfde punten blijkbaar. Hij is een uur eerder vertrokken, maar heeft wel 2 landmarks meer gereden. En nu staan we dus weer met zijn drieeën op de foto. Dit gelooft vast niemand…
We rijden de A27 op en bij Vianen nemen we afscheid van dit mooie weekend.
Daarna eten we nog wat er in de koffer zit, nemen even puaze en gaan door naar huis.