Rondje noord Nederland ihkv LM2015

Omdat we pas 3 keer hebben gekampeerd en het al juni is, besluiten we weer eens op pad te gaan met Gert Jo. Noem het maar afkicken van alle weekendjes samen rijden.
Gert Jo heeft een landmarkroute opgesteld die bij hem thuis in Kampen begint. We vertrekken op tijd en zorgen er om dat we om 10 uur koffie bij hem drinken. We zijn er iets eerder (bijna een half uur) en de koffie is nog niet klaar….
Niet getreurd, we kunnen wel even uitrusten in de tuin voor we op pad gaan.
In de routes zitten alle landmarks van Overijssel, Drenthe, Groningen én Friesland.
Nogal wat dus. 9 stuks om precies te zijn.
IMG_9495
IMG_9493
We gaan via Vilsteren naar Junne om daarna door Duitsland in Schoonebeek aan te komen. Hier is de een na laatste landmark van vandaag.
IMG_9498
IMG_9500
IMG_9502
IMG_9503
In Schoonebeek treffen we net het begin van een sliert truckers die met gehandicapten een rondje door de omgeving rijden. Ze rijden luid toeterend door het dorp. Wij worden aan de kant gezet door de verkeersregelaars en moeten daarom verplicht 20 minuten luisteren naar oorverdovend getoeter op 2 meter afstand….
We worden het op een gegeven moment echt zat, Gert Jo heeft geen oordoppen in en met doppen is het al oorverdovend! We rijden over het fietspad naar de landmark toe, die is immers in dezelfde straat te vinden. Nu nog naar het Huis in Wedde en dan naar de overnachtingsplaats.
IMG_9504
IMG_9505
IMG_9506
IMG_9509
IMG_9513
De route is werkelijk waar prachtig en op deze eerste dag rijden we vooral wegen die Gert Jo op zijn duimpje kent.
We overnachten in Gasselternijveenschemond in de Motorschuur.
Eigenlijk slapen we niet in een motorschuur, maar in de koeienstal. Er staat 3 stapelbedden per stal. Het hekwerk zit er zelfs nog in. Geinig!!
IMG_9518
Er komt gelukkig verder niemand bij deze avond in onze ‘kamer’ dus we houden de stal voor onszelf.
’s Avonds besluiten we dat we hier wel het openingstreffen kunnen houden in 2016 en er wordt het een en ander kortgesloten met de eigenaren.
We belanden vervolgens op een besloten feest en mogen gewoon aanschuiven. Er zijn meerdere motorrijders, waaronder een oude bekende van de Guzzi Club. Henry. Hij herkent ons nog eerder, waarschijnlijk omdat we op 3 Guzzi’s aankomen en wij hem al jaren niet meer gezien hadden.
Wel leuk bijgekletst en een beetje uit de buurt gebleven van de Helse Engelen die met een delegatie van 12 vrouwen aan het bellen blazen waren buiten.
Wat kunnen die snurken en giechelen in bed zeg…pfff Gelukkig waren we alledrie wel moe en vielen vlot in slaap.
IMG_9520
IMG_9522
De volgende dag nog eentje in Drenthe, namelijk in Zuidlaren.
Gert Jo wilde deze dag eigenlijk van landmark naar landmark rijden, totdat hij zag dan zijn Garremien dwars door Groningen ging. Dus hij heeft van tevoren toch maar een route in elkaar gedraaid in een gebied dat ook hij minder goed kent.
IMG_9524
IMG_9527
IMG_9529
IMG_9531
Maar we zijn redelijk vlot en hoeven ook nergens te zoeken.
Dit jaar zijn er 3 landmarks in Friesland te vinden en we komen erachter dat Friesland best groot is op deze manier.
Het is zondag en we willen graag wat lunchen, maar alles is dicht of het is een snackbar.
We stoppen weer bij een tentje, weer dicht! Maar er lopen wel mensen binnen. Snel doen ze de deur open (een half uur te vroeg) en zetten ze het bord buiten. Top!
IMG_9533
Doordat wij hier staan met 3 motoren en het bord buiten staat, stopt er 10 minuten later een groep met 30 oude brommertjes. Ze bestellen allemaal in de naastgelegen snackbar en de eigenaar bedankt ons nog hartelijk bij ons vertrek 😀
IMG_9535
Als we uiteindelijk bij de Grutte Tsjerke aankomen, blijkt dit niet echt op een kerk te lijken, maar meer op een romeins bouwsel. Wat indrukwekkend in zo’n klein dorpje als St. Jacobiparochie.
IMG_9538
Hierna volgen we de route naar Bolsward waar we afscheid nemen van Gert Jo.
Nog even de afsluitdijk over en we zijn bijna thuis.
Moe, voldaan en weer heerlijk motorweer gehad!