Rondje Oost-Nederland en Italdag, 28 augustus

Dit jaar, 2 weken later als gewoonlijk, weer present bij de Italdag!
Uiteindelijk zijn er toch voldoende vrijwilligers voor de organisatie van de Italdag, dus het gaat allemaal door!
img_0309
Wiel en ik staan ingedeeld om de hele dag in het zonovergoten Beusichem te staan met de Guzzishop. Astrid G. en Paul B. zullen ook van de partij zijn, evenals Wim C..
Ter plekke treffen we Ronald v. B. en Piet S., die dit keer deel uitmaken van de organisatie van de Italdag! Klasse heren!
We vertrekken zondagochtend 7.15 met de Cali en de Nevada (sorry buren!) naar Beusichem. Even tanken, dan de A28 op, om daar vervolgens 130km later af te buigen naar de A27. Aiaiai, afgesloten voor al het verkeer. Garmin doet haar best om ons op allerlei manieren weer die gesloten snelweg op te sturen, dus maar even ‘de snelwegen uitgezet’. Wiel zijn navigatie heeft het snelst een alternatief gevonden, dus hoppa: wisseling van de wacht en achter de Cali aan.
Gebruik mijn iPhone als ‘Garmin’. Jammergenoeg is (was) er geen programma, dat ook de mogelijkheid had om gpx (routeprogramma’s) in te lezen, cq te openen. Nu is er echter Scenic (helaas alleen nog voor de iPhone).
Na een kwartiertje blijkt (mijn Garmin blijft angstvallig waarschuwen) dat hij ‘veerboten heeft aanstaan’. Nu maar hopen dat de schipper bij Wijk bij Duurstede al zo vroeg vaart.
De boot staat al te wachten en gaat bijna vol. We staan 9.30 eindelijk op het terrein waar Wim en Astrid al druk aan het opbouwen zijn. Ondanks de vertraging wel een mooi stukje van Utrecht gezien!
Iets na 10 uur zijn we er helemaal klaar voor en ook de zon doet goed zijn best.
img_0311
img_0308
Het strandje op het recreatieterrein wordt ook steeds voller en het lijkt wel een strandfeest met volleyballers, zonaanbidders en op de achtergrond Italiaanse ‘klanken’.
img_0310
Zoals gewoonlijk staan de Italiaanse motoren op het terrein zelf geparkeerd en in het parc fermé staan de bijzondere Italiaanse modellen.
img_0315
img_0313
Ook Wim mag hier op met zijn klassieker (eeuhhh een GT2VT dus, weten we nu).
img_0332
De omroeper loopt geregeld over het veld met zijn microfoon en komt bij de shop staan. Ronald mag bij wijze van aftrap een verhaaltje vertellen over zijn Le Mans die heerlijk demonstratief voor de shop geparkeerd staat. Dat doen ze immers bij de dealers ook. Het wordt toegestaan, als we er maar geen parkeerplaats van maken 🙂
img_0317
img_0324
img_0329
img_0327
Het is aardig druk en als we een rondje over de parkeerplaats lopen, blijken er ontzettend veel Moto Guzzi’s uit het vet te zijn gehaald op deze zonnige dag! Ook zien we veel bekenden bij de Guzzishop, kortom een geslaagde drukke dag voor de Guzzishop.

Om 14 uur ga ik even bij Wim kijken bij de prijsuitreiking.
img_0331
Hij valt inderdaad in de prijzen met de GT2VT en mag daar een verhaaltje over vertellen aan het publiek.
Om 16 uur loopt het terrein leeg en gaan we inladen.
We zitten om 16.45 al weer op de motor. Op de weg terug rijden we alles binnendoor. Dit keer via het pontje van Eck en Wiel naar Amerongen, richting Veenendaal, Ede over de Veluwe heen naar Apeldoorn, Deventer, Raalte, Ommen en Dedemsvaart richting het thuishonk. Een omgeving die we nog niet zo goed kennen, dus een mooie afsluiter van deze dag.